Hoe kan ik mijn inductiekookplaat op afstand bedienen (Remote Control)?

Inductiekookplaten kunnen vanwege veiligheidsredenen niet op afstand worden bediend. Met de ConnectLife™ app heb je wel de mogelijkheid om kookplaten te monitoren. Het is ook mogelijk om informatie te verkrijgen over het toestel zoals het bekijken van de handleiding en tips. Het monitoren blijft altijd actief, tenzij je dit zelf uitschakelt. 

 

Goed om te weten

Om kookplaten te kunnen monitoren moet je eerst voor zorgen dat de de ConnectLife™ app is geïnstalleerd op een smartphone/tablet en dat je een geregistreerd ConnectLife™ account hebt aangemaakt. Na het verbinden met het wifi-netwerk en een toestel via de app, heb je meteen toegang tot de monitorfuncties zoals het ontvangen van notificaties en het bekijken van temperaturen. Je vindt hieronder instructies voor het downloaden van de app, het aanmaken van een account en het verbinden met een toestel.


 

Monitorfuncties uitschakelen

Wil je alle monitorfuncties uitschakelen?

Dit kan op twee manieren: het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel of het toestel ontkoppelen van de app.


  • Wifi-verbinding uitschakelen op het toestel

Bij het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel wordt de verbinding met alle gebruikers verbroken. Je kunt het toestel nog steeds zien in de ConnectLife™ app. Dit wordt weergegeven met een verbroken Wifi-signaal symbool. Dit houdt in dat er geen signaal of data meer van het toestel naar de app wordt gestuurd. Het is nog wel mogelijk om informatie te verkrijgen over het toestel zoals het bekijken van de handleiding. De Wifi-verbinding kan weer gemakkelijk worden ingeschakeld. De gebruikers hoeven niet opnieuw met het toestel  te verbinden, omdat de verbinding automatisch wordt hervat. 


  • Toestel ontkoppelen van de app

Bij het ontkoppelen verbreek je de verbinding tussen het toestel en de ConnectLife™ app. Het toestel zal na het ontkoppelen niet meer zichtbaar zijn in de app. Je vindt hier instructies voor het ontkoppelen van apparaten.

 

Let op, als je na het ontkoppelen opnieuw met apparaten wil verbinden, dan zal je alle stappen opnieuw moeten uitvoeren voor het verbinden met de ConnectLife™ app.

 

Heb je vragen over ConnectLife™? Bel ons dan op (026) 882 1199.

 

Meer informatie

 

 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.