Hoe kan ik de ‘op afstand’ modus van mijn dampkap in- en uitschakelen (Remote Control)?

Om een dampkap op afstand te bedienen met de ConnectLife™ app, moet je van tevoren de ‘Op afstand’ modus op het toestel inschakelen. Dit wordt ook wel de ‘Remote Control’ genoemd.

 

Voordat je begint

Zorg er eerst voor dat je de ConnectLife™ app hebt geïnstalleerd op een smartphone/tablet en dat je een geregistreerd ConnectLife™ account hebt aangemaakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het toestel verbonden is met het Wifi-netwerk en met de smartphone/tablet via de app. Je vindt hieronder instructies voor het downloaden van de app, het aanmaken van een account en het verbinden met een toestel.

 

Goed om te weten

Na het verbinden met het toestel via de ConnectLife™ app is het al mogelijk om het toestel te monitoren en al deels te bedienen op afstand met lage veiligheidsrisico’s functies zoals de Actieve modus, Clean Air en inzicht op de vetfilter. Voor het aansturen van de overige ‘Op afstand’ modus functies zoal het instellen van de ventilator en  de verlichting is het nog wel nodig om de ‘Op afstand’ modus in te schakelen. Het monitoren en bedienen blijven bij dampkappen altijd actief tenzij je dit zelf uitschakelt. 

 

Staat alles gereed? Volg dan de onderstaande stappen voor het in- en uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus:


‘Op afstand’ modus inschakelen

 1. De verbindingsstatus hoort een wit statisch Wifi-symbool aan te geven. Dit betekent dat het toestel verbonden is met het Wifi-netwerk, de cloud en dat de ‘op afstand’ modus nog is uitgeschakeld. Dit houdt ook in dat je het toestel kunt monitoren en al deels op afstand kunt bedienen.
 2. Houd gelijktijdig de min (-) toets en de timer toets 3 seconden ingedrukt. Het verlichtingssymbool gaat uit.
 3. Houd vervolgens de plus (+) toets en de timer toets 3 seconden ingedrukt om het netwerkverbindingsmenu (NVM) te open.
 4. Navigeer met de (+) plus en (–) min toets naar de kleine ‘c’.                                                                                 Let op, er is verschil tussen de hoofdletter ‘C’ en de kleine ‘c’. De hoofdletter ‘C’ staat voor de verbindingsmodus en de kleine ‘c’ staat voor de ‘Op afstand’ modus.
 5. Druk op de timer toets. De kleine ‘c’ zal knipperen. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus is ingeschakeld.
 6. Het toestel staat gereed om op afstand te worden bediend via de ConnectLife™ app.

 

‘Op afstand’ modus (volledig) uitschakelen

Zie hieronder de uitleg voor het (volledig) uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus.


‘Op afstand’ modus uitschakelen

 1. Houd gelijktijdig de min (-) toets en de timer toets 3 seconden ingedrukt. Het verlichtingssymbool gaat uit.
 2. Houd vervolgens de plus (+) toets en de timer toets 3 seconden ingedrukt om het netwerkverbindingsmenu (NVM) te open.
 3. Navigeer met de (+) plus en (–) min toets naar de kleine ‘c’.                                                                                 Let op, er is verschil tussen de hoofdletter ‘C’ en de kleine ‘c’. De hoofdletter ‘C’ staat voor de verbindingsmodus en de kleine ‘c’ staat voor de ‘op afstand’ modus.
 4. Druk op de timer toets. De kleine ‘c’ zal stoppen met knipperen en wordt statisch. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus is uitgeschakeld.


Let op, na het uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus is het nog steeds mogelijk om het toestel te monitoren en deels te bedienen met de lage veiligheidsrisico’s functies. De rest van de ‘Op afstand’ functies zijn uitgeschakeld.

 

‘Op afstand’ modus volledig uitschakelen

Wil je alle ‘Op afstand’ monitor- en bedienfuncties volledig uitschakelen?

Dit kan op twee manieren: het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel of het toestel ontkoppelen van de app.


 • Wifi-verbinding uitschakelen op het toestel

Bij het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel wordt de verbinding met alle gebruikers verbroken. Je kunt het toestel nog steeds zien in de ConnectLife™ app. Dit wordt weergegeven met een verbroken Wifi-signaal symbool. Dit houdt in dat er geen signaal of data meer van het toestel naar de app wordt gestuurd. Het is nog wel mogelijk om informatie te verkrijgen over het toestel zoals het bekijken van de handleiding. De Wifi-verbinding kan weer gemakkelijk worden ingeschakeld. De gebruikers hoeven niet opnieuw met het toestel te verbinden, omdat de verbinding automatisch wordt hervat. 


 • Toestel ontkoppelen van de app

Bij het ontkoppelen verbreek je de verbinding tussen het toestel en de ConnectLife™ app. Het toestel zal na het ontkoppelen niet meer zichtbaar zijn in de app. Je vindt hier instructies voor het ontkoppelen van apparaten.

 

Let op, als je na het ontkoppelen opnieuw met apparaten wil verbinden, dan zal je alle stappen opnieuw moeten uitvoeren voor het verbinden met de ConnectLife™ app.

 

Meer informatie

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.