Hoe kan ik mijn koelkast, vriezer of koelvriescombinatie op afstand bedienen (Remote Control) ?

Om een koelkast, vriezer of een koelvriescombinatie op afstand te bedienen met de ConnectLife™ app, moet je van tevoren de ‘Op afstand’ modus op het toestel inschakelen. Dit wordt ook wel de ‘Remote Control’ genoemd.

 

Voordat je begint

Zorg er eerst voor dat je de ConnectLife™ app hebt geïnstalleerd op een smartphone/tablet en dat je een geregistreerd ConnectLife™ account hebt aangemaakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het toestel verbonden is met het Wifi-netwerk en met de smartphone/tablet via de app. Je vindt hieronder instructies voor het downloaden van de app, het aanmaken van een account en het verbinden met een toestel:

 

 

Goed om te weten

Na het verbinden met het toestel via de ConnectLife™ app is het al mogelijk om het toestel te monitoren op afstand zoals het ontvangen van notificaties en het bekijken van temperaturen. Voor het bedienen op afstand met functies als het (kinder)slot, temperatuurwijzigingen en de SuperCool functie is het nog wel nodig om de ‘Op afstand’ modus in te schakelen. Het monitoren en bedienen blijft bij koelkasten, vriezers of koelvriescombinaties altijd actief tenzij je dit zelf uitschakelt.

 

Staat alles gereed? Volg dan de onderstaande stappen voor het in- en uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus:


‘Op afstand’ modus inschakelen

 1. Houd de Wifi-knovan de koelkast 3 seconden ingedrukt om het netwerkverbindingsmenu (NVM) te openen
 2. De verbindingsstatus moet op 04 staan. Dit betekent dat het toestel verbonden is met het Wifi-netwerk en de cloud, maar dat de ‘Op afstand’ modus nog is uitgeschakeld. Dit houdt ook in dat je het toestel al kunt monitoren.
 3. Navigeer met de pijltjestoetsen naar ‘C’.
 4. Bevestig ‘C’ met de intensief koelen of vriezen toets om de ‘Op afstand’ modus in te schakelen.
 5. Navigeer met de pijltjestoetsen terug naar de verbindingsstatus. De verbindingsstatus moet veranderd zijn naar 05. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus is ingeschakeld.
 6. Het toestel staat gereed om op afstand met de ConnectLife™ app te worden bediend.

 

‘Op afstand’ modus uitschakelen

 1. Houd de Wifi-knop van de koelkast 3 seconden ingedrukt om het netwerkverbindingsmenu (NVM) te openen
 2. De verbindingsstatus moet op 05 staan. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus nog is ingeschakeld.
 3. Navigeer met de pijltjestoetsen naar ‘C’.
 4. Bevestig ‘C met de intensief koelen of vriezen toets om de ‘Op afstand’ modus uit te schakelen.
 5. Navigeer met de pijltjestoetsen terug naar de verbindingsstatus. De verbindingsstatus moet terug veranderd zijn naar 04. Dit betekent dat de ‘Op afstand’ modus is uitgeschakeld, maar dat het toestel nog wel verbonden is met het Wifi-netwerk en de cloud.

     

Let op, na het uitschakelen van de ‘Op afstand’ modus is het nog steeds mogelijk om het toestel te monitoren. De rest van de ‘Op afstand’ functies zijn uitgeschakeld.


‘Op afstand’ modus volledig uitschakelen

Wil je alle ‘Op afstand’ monitor- en bedienfuncties volledig uitschakelen?

Dit kan op twee manieren: het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel of het toestel ontkoppelen van de app.

 

 • Wifi-verbinding uitschakelen op het toestel

Bij het uitschakelen van de Wifi-verbinding op het toestel wordt de verbinding met alle gebruikers verbroken. Je kunt het toestel nog steeds zien in de ConnectLife™ app. Dit wordt weergegeven met een verbroken Wifi-signaal symbool. Dit houdt in dat er geen signaal of data meer van het toestel naar de app wordt gestuurd. Het is nog wel mogelijk om informatie te verkrijgen over het toestel zoals het bekijken van de handleiding. De Wifi-verbinding kan weer gemakkelijk worden ingeschakeld. De gebruikers hoeven niet opnieuw met het toestel te verbinden, omdat de verbinding automatisch wordt hervat. 

 

 • Toestel ontkoppelen van de app

Bij het ontkoppelen verbreek je de verbinding tussen het toestel en de ConnectLife™ app. Het toestel zal na het ontkoppelen niet meer zichtbaar zijn in de app. Je vindt hier instructies voor het ontkoppelen van apparaten.

 

Let op, als je na het ontkoppelen opnieuw met apparaten wil verbinden, dan zal je alle stappen opnieuw moeten uitvoeren voor het verbinden met de ConnectLife™ app.

 

Heb je vragen over ConnectLife™? Bel ons dan op (026) 882 1199.

 

Meer informatie


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.