Met welke programma’s kan ik temperatuur gestuurd koken?

Op de Celsius°Cooking™ kookplaat zijn drie bereidingsmogelijkheden beschikbaar:  


 1. Standaard koken met vermogensniveaus 
 2. Koken met het PLUS-menu  
 3. Koken met het Celsius°Cooking™ menu door de temperatuur van de ‘slimme’ pan of Probe te meten
 1. Standaard koken met vermogensniveaus
  Als je de kookplaat aanzet en een pan plaatst op de zone kun je over de slider slepen en zo de gewenste stand tussen 1 en 12 + boost kiezen.
  Hierbij zijn ook de timer en stopwatch functie in te schakelen.
  Kijk ook: Hoe kook ik met de stopwatch- en timerfunctie?


 2. Koken met het PLUS-menu 
  Ook zonder 'slimme’ pan of probe is het mogelijk om temperatuur gestuurd te koken met vooraf vastgestelde temperaturen.

  Gebruik hiervoor het PLUS-menu  
  De sensor die de temperatuur meet tijdens het koken binnen de programma’s van het PLUS-menu, bevindt zich in het glas, onder de zone. Hierdoor is er altijd een verschil tussen de instelwaarde en de werkelijke temperatuur van de inhoud binnen in de pan. De temperatuur van de inhoud in de pan is daarom ook afhankelijk van factoren zoals: soort pan, volume van vloeistof en of een deksel op de pan is geplaatst.

  Beschikbare programma's in het PLUS-menu:

  Warmhouden en opwarmen 
  Met deze functie kun je bijvoorbeeld chocolade smelten (45 °C), voedsel warmhouden (70 °C), sudderen (94 °C) of aan de kook brengen (100 °C).

  Bakken en wokken 
  Met deze functie kun je groente, vis, spek, vlees, gebakken aardappelen of eieren bereiden met gebruik van boter of olie. Deze functie is in te stellen op 140°C - 160°C - 180°C - 200°C en 220°C.

  Grill 
  Deze functie is uitsluitend bedoeld voor overbrugde kookzones, die worden gecombineerd tot een grotere kookzone. Gebruik bijvoorbeeld een grill- of teppanyaki bakplaat op deze zone. Deze functie is in te stellen op 160°C - 180°C - 200°C en 220°C.

   
 3. Koken met Celsius°Cooking™ menu 
  Om te kunnen koken met het Celsius°Cooking™ menu heb je een ’slimme’ pan of Probe nodig. De temperatuur in de pan wordt continu gemeten. Deze optie maakt gebruik van een Bluetooth-verbinding om informatie over de temperatuur naar de kookplaat te verzenden waardoor je op de graad nauwkeurig kunt koken.
  Kijk ook op onze pagina Celsius°Cooking™ Accessoires
   
  Beschikbare programma's in Celsius°Cooking™ menu:
     
  Opwarmen en bakken  
  Met dit programma worden snel hoge temperaturen bereikt. Voeg altijd olie of boter toe voordat je begint. Deze functie is in te stellen tussen de 70°C en 240°C.

  Koken met water  
  Met dit programma worden snel hogere temperaturen bereikt. Voeg altijd de vloeistof toe aan de pan voordat je begint. De temperaturen voor deze functie liggen tussen de 35°C en 100°C.

  Slow cooking of Sous vide  
  Met dit programma worden lage tot middelhoge temperaturen geregeld, waardoor hoge bodemtemperaturen worden voorkomen. Deze functie is in te stellen tussen de 35°C en 100°C. Kijk in de ATAG handleiding van je kookplaat voor meer uitleg over het gebruik van deze functies.  
Meer informatie 


 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.