Ben je pas overgestapt naar koken op inductie en twijfel je over het functioneren van de kookplaat? Lees dan onderstaande tips om de werking beter te begrijpen:
- Bij een inductiekookplaat wordt de warmte in de panbodem gemaakt. De grootte en het materiaal van de panbodem bepalen hoe efficiënt de warmte wordt opgewekt.
- De kookplaat maakt een tikkend, zoemend of fluitend geluid tijdens het koken.
- De ventilator blijft aan, ook na uitschakeling van het toestel. De ventilator stopt zodra de plaat voldoende is afgekoeld.
- De ‘H' in het display blijft zichtbaar zelfs na uitschakeling van de kookplaat. De melding van ‘Hot/Heet' verdwijnt zodra de temperatuur van de kookzone voldoende is afgekoeld en veilig is om aan te raken.
- De kookplaat werkt onregelmatig, hij gaat steeds aan/uit.
- De besteklade onder de inductieplaat wordt warm.
- De kookplaat wordt zo heet dat je de toetsen niet kunt bedienen. Zorg voor voldoende ventilatie onder de kookplaat.
- Wil je de pan verplaatsen? Til de pan op om krassen te voorkomen, verschuif de pan niet.
Meer informatie