Kaarsvet in de vaatwasser

Mag vuile vaat met kaarsvet erop in de vaatwasser?

Nee, het is geen goed idee om vaat met kaarsvet in de vaatwasser te doen. Kaarsvet smelt tijdens het programma en verspreidt zich over andere vaat en allerlei onderdelen van de vaatwasser. Doordat het weer stolt kan dit leiden tot verstoppingen en ernstige schade aan het toestel. 


Wat kan ik doen om kaarsvet op mijn vaat te verwijderen?

Als je kaarsvet op je vaat hebt, is het beter om het handmatig te reinigen. Laat het kaarsvet eerst volledig stollen en hard worden. Schraap vervolgens voorzichtig het overtollige kaarsvet weg met bijvoorbeeld een plastic kaartje of schraper. 


Je kunt ook het kaarsvet verwarmen met een föhn op lage tot gemiddelde warmtestand. Verwijder het daarna met keukenpapier of een doekje. Ga voorzichtig te werk om de vaat niet te beschadigen. 


Pas als je zeker bent dat de vaat vrij is van kaarsvet mag de vaat weer in de vaatwasser.


Wat doe ik als er kaarsvet in de vaatwasser terecht is gekomen, maar hij heeft nog NIET gedraaid?

Probeer dan alle kaarsvet uit de vaatwasser te verwijderen voordat je hem weer in gebruik neemt. Dit doe je op dezelfde manier als hierboven beschreven (met plastic schraper, föhn, keukenpapier of doekje).


Wat doe ik als er kaarsvet in de vaatwasser is terecht gekomen, en hij heeft al WEL gedraaid?

Als de vaatwasser gedraaid heeft terwijl er kaarsvet in zat, is de kans groot dat de machine onherstelbaar beschadigd is. Het vet heeft zich kunnen verspreiden door de hele machine en zit in allerlei vitale onderdelen zoals filters, slangen en sproeiarmen. 


Je kunt kijken of je nog ergens in de vaatwasser kaarsvetresten ziet en deze verwijderen. Draai vervolgens een heet reinigingsprogramma met een speciaal vaatwasser reinigingsmiddel. 


Lost dit het probleem niet op? 

Neem dan contact op met onze klantenservice.


Garantie

Het repareren van een defecte vaatwasser of afvoerslang veroorzaakt door kaarsvet valt niet onder de garantie.


Meer informatie


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.