Ja, het is normaal dat er water op de bodem van de 3-in-1 oven* ligt nadat je de stoomfunctie van de oven hebt gebruikt.
*geldt voor alle ATAG ovens waarvan het typenummer start met de letters CSX….
Het is wel aan te raden om de oven met een zachte, absorberende doek droog te maken nadat je de stoomfunctie hebt gebruikt. Anders verzamelt zich steeds meer water in de oven en kan deze overstromen.
Hoeveel water mag er in de 3-in-1 oven liggen?
Onder in de bodem van de 3-in-1 oven zit een holte (het laagste gedeelte) waarin het water terecht komt (zie afbeelding). Na een half uur stomen mag dit onderste gedeelte gevuld zijn met water. Het is ook normaal dat er wat druppels op de bodem liggen.
Kun je meten of het waterverbruik in de 3-in-1 oven normaal is?
Ja, dat kun je meten. Je hebt hier wel een keukenweegschaal bij nodig.
Voer de volgende stappen uit:
- Open het klepje van het waterreservoir.
- Trek het waterreservoir uit de behuizing.
- Vul het waterreservoir met leidingwater.
- Weeg nu het waterreservoir en noteer het gewicht.
- Duw het waterreservoir terug in de behuizing tot een klik hoorbaar is.
- Sluit vervolgens het klepje van het reservoir.
- Schakel de oven in met de Aan/uit toets.
- Tik op STOMEN om het stoomfunctie-menu te openen en kies 100°C.
- Tik op het bereidingstijdsymbool en kies 30 minuten.
- Start de stoomfunctie.
- Na 30 minuten is de stoomfunctie klaar. Wacht tot het leegpompen van de stoomboiler klaar is en er een melding verschijnt om de watertank te legen. Vervolgens haal je het waterreservoir eruit en weegt deze opnieuw.
- Trek het eindgewicht af van het begingewicht en je weet hoeveel gram water er gebruikt is.
Een normaal verbruik ligt rond de 360 gram met een marge van 30 gram.
Dus ligt het verbruik onder de 330 gram of boven de 390 gram, dan is er mogelijk iets aan de hand met de 3-in-1 stoomoven.
Maak een afspraak met een technieker.