Waarom wordt mijn koelkast te koud?

De temperatuur van een koelkast zit standaard tussen de 0°C en 8°C, een koelkast hoort niet boven of onder deze temperatuur te komen. Lees de tips en bekijk de afbeelding onderaan dit artikel met informatie over hoe je de koelkast het beste koel houdt.

 

Waarom wordt mijn koelkast te koud? 

De ideale temperatuur in de koelkast is 4°C. Etenswaren die je op 4°C bewaart blijven langer houdbaar. Daarnaast heeft een koelkast verschillende temperatuurzones, in de meeste gevallen is het bovenin de koelkast één tot twee graden warmer dan onderin. 


Zorg voor een volle koelkast

Hoe meer producten je in de koelkast zet, hoe stabieler de temperatuur blijft. De producten die al in de koelkast staan en dus al koud zijn, helpen mee aan een betere verdeling van de temperatuur. Bijvoorbeeld zodra je minder koude producten in de koelkast zet of de deur opent.

Hoe meet ik de koelkasttemperatuur? 

Sommige koelkasten hebben een display die de temperatuur van de koelkast weergeeft. Wil je de exacte temperatuur van de koelkast weten? Zet dan een glas water in het midden van de koelkast met daarin een thermometer en laat deze 24 uur staan. De gemiddelde temperatuur van de koelkast moet tussen de 0°C en 8°C liggen. De temperatuur van een product is namelijk belangrijker dan de algemene temperatuur in de koelkast zelf.  


Hoe los je dit probleem op?
Volg de stappen om het probleem met je koelkast op te lossen:

  1. Maak de koelkast goed schoon.
  2. Stel de thermostaat opnieuw in.
  3. Controleer de temperatuur.
  4. Zorg voor een volle koelkast.
  5. Kijk in de handleiding van je koel/vriescombinatie of deze een invriesschakelaar heeft. Als deze ingeschakeld is blijft de koelkast door koelen. Schakel de invriesschakelaar uit. 

Hoe nu verder?
Wordt je koelkast nog steeds te koud? Je kunt dit probleem niet zelf oplossen. Maak een afspraak met een ATAG technieker.

Meer informatieWas dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.