Ik ruik de geur van het eten niet in de keuken maar wel in een andere ruimte ondanks mijn plasmafilter

Wanneer de geur van eten niet in de keuken maar wel in een andere ruimte te ruiken is, komt dit doordat het plasmafilter alleen de ruimte schoonmaakt waarin hij is geplaatst. Als geurtjes ontsnappen naar een andere ruimte, zijn deze moeilijk weer terug te halen. Het is daarom altijd belangrijk om in een afgesloten, geventileerde ruimte te koken. 


Heb je een open keuken? Dan is ons advies om de dampkap 10 minuten voordat je gaat koken aan te zetten zodat de luchtstroom al circuleert vóór het koken. Zo zorg je ervoor dat een minimale hoeveelheid geurtjes ontsnapt. Gebruik zoveel mogelijk de lagere standen van je dampkap met recirculatie en kook waar mogelijk met deksel op de pan. Dit scheelt in energieverbruik en vermindering van de te filteren geuren.


Let op: Heb je gecontroleerd of de luchtstroom die vanuit de afzuiging door het filter gaat, alleen via de uitblaasroosters weer in de keuken teruggeblazen wordt? Is een eventuele afvoer naar buiten dicht gemaakt? Zit er geen ventiel/opening voor bijvoorbeeld mechanische ventilatie in of heel dichtbij de uitblaasroosters? De luchtstroom moet altijd in dezelfde ruimte terug komen waar de lucht ook vandaan gehaald wordt. Mocht dit niet zo zijn, neem dan contact op met het bedrijf die de keuken of ventilatie heeft geïnstalleerd.  


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.