Hoe kan ik zien of er een koolstoffilter in mijn dampkap zit?

Een koolstoffilter is een filter dat bedoeld is om geuren uit kookdampen te filteren. Het filter bevat actieve koolstof, dat geurdeeltjes aan zich bindt. De kookdampen gaan door het filter heen, waar de actieve koolstof ongewenste geuren vasthoudt. Hierdoor wordt schonere lucht terug de keuken in geblazen. Een koolstoffilter zit alleen in recirculatie dampkappen, waarbij de lucht terug de keuken in wordt geblazen en dus niet  in een dampkap met een afvoer naar buiten. 


Controleer met de onderstaande stappen of je een koolstoffilter in je dampkap hebt:

  1. Open de dampkap door de vetfilters te verwijderen. Het koolstoffilter bevindt zich meestal direct achter het vetfilter en voor de motor.
  2. Kijk naar binnen in de dampkap. Het filter bevindt zich aan de binnenzijde van de dampkap, voor de motor of aan de zijkant op de motor. 
  3. Een koolstoffilter  is meestal zwart van kleur en kan een sponsachtige structuur hebben. Het kan een rechthoekige of ronde vorm hebben, afhankelijk van het ontwerp van de dampkap en de plaatsing hiervan.


Raadpleeg de handleiding van de dampkap of ga naar het artikel met meer informatie over welk koolstoffilter er in je dampkap past.  


Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.